Kweekkaarten

    Hierbij vind je de kweekkaarten die ik gebruik bij de kweek. Handig om in een map bij te houden. Kunnen ook verknipt                  worden en aan de respectievelijke kweekkooien vastgemaakt worden (kan ook gecombineerd worden)


                                                                   Ook bij BVP zijn er kant en klare kweekkaarten  downloadbaar:

Online kweekboek :

 Gratis met alles erop en eraan: kwekers, vogels, kweekkoppels, lijnenteelt,               kasboek,tentoontellingen, kenmerken, kleuren, soorten...

                   downloaden en uitvoeren

                                                                                                                          Kweek2000ve

                                                                            https://docs.google.com/file/d/0B-1rhivOt7b6S2ltcktlUV9ERms/edit


                                               (het programma wil hier soms geen link van maken, dus kopiëren en plakken in de browser)

                                                                                    

Hierbij wat uitleg i.v.m. het online kweekboek. Dit dateert van 2013 en de afbeeldingen en bannerss waarom gevraagd wordt, zijn niet voorradig. Dank aan de heer PG vdploeg en R.J.W. Werkman


History :

Omdat Kweek2000 op internet bijna nergens meer te vinden is heb ik, samen met Arnold Tempelman en Douwe Hiemsta alles wat we nog kon vinden verzameld, uitgezocht en vervolgens verwerkt in een moderner installatie bestand.
Tijdens dit mini-project kwam ik er al snel achter dat deze applicatie eigenlijk zo veel zwaar verouderde componenten bevat dat het schier onmogelijk is om het zonder problemen te kunnen gebruiken op Windows XP, Vista, 7 en 8. Om die reden heb ik er voor gekozen om de applicatie te Virtualiseren.

Virtual Edition :

Deze virtuele versie van Kweek2000 kun je gewoon installeren op alle Windows versies vanaf Windows XP. Zowel x86 en x64. Het hele pakket is gevirtualiseerd - simpel gezegd : de applicatie draait nu in een soort van eigen 'bubble'. Dit betekend in depraktijk dat het werkt op bijna elke Windows variant (alles vanaf Windows XP).

Download :

Download hier de laatste build (kweek2000ve_v5.5_build_3.0). (zie hoger bij de link)

Installatie :

Start de installatie zoals gebruikelijk. Aan het einde van de installatie verschijnt er (optioneel) de vraag of je ook WinHelp wilt installeren. (zie ook 2[sup]e[/sup] screenshot).
Winhelp is onder Windows Vista en hoger nodig om het Help bestand van Kweek2000 te kunnen gebruiken. Installeer dus wat je nodig hebt. Onder Windows XP is het niet nodig om WinHelp te installeren.

Gebruik :

In het start menu vind je links naar
- Kweek2000ve (zie hoger bij de link)
Hiermee start je Kweek2000ve (Virtual Edition).

- Kweek2000ve help

Hiermee kun je de Help bestanden van Kweek2000ve openen e/o raadplegen.
Er is ook een Kweek2000ve handleiding. Deze is te vinden op de volgende locatie:

  • Voor 64Bit Systemen - "C:\Program Files (x86)\Kweek2000ve\manual"
  • Voor 32Bit Systemen - "C:\Program Files\Kweek2000ve\manual"

- Kweek2000ve backup

Kweek2000ve maakt zelf automatisch een backup van je bestanden. Toch kan het handig om even een extra backup aan te maken.Om dat eenvoudig te laten verlopen is er de mogelijkheid door met een druk op dit icoon een extra backup te genereren welke gecomprimeerd (WinRaR) wordt opgeslagen in Mijn Documenten\Kweek2000Backup.

Support :

Kweek2000 is en blijft een creatie en eigendom van R.W.J. Werkman.
Er wordt door mij geen support op de applicatie en zijn werking geleverd. Ook worden er door ondergetekende geen updates en fixes uitgerold.
Ik heb er puur en alleen voor gezorgd dat de applicatie weer draait op moderne Windows varianten waar Kweek2000 eigenlijk niet zonder problemen op kan werken.

Verspreiden :

Het is voor mij totaal geen probleem dat het installatie-bestand verder verdeeld wordt. Gebruik dan wel de Banner bovenaan deze post. (denk dat dit het blauw vogeltje is)

Is de banner niet geschikt? Stuur mij een PM met de wensen en ik zorg voor een oplossing op maat.

(get. pgvdploeg)